onsdag 20 april 2011

En canvas i väntan på att flyget ska lyfta

Nu har det gått ytterligare en vecka med jobb och träning. Ork till annat har inte riktigt funnits. I torsdags kom min mellantjej ner till oss innan hon skulle vidare till Usa där hon ska vara i tre månader. Nu sitter hon på Chicago flygplats och kommer ingenstans pga vädret. Där blir hon 25 timmar sammanlagt vad vi vet nu. Den andra dottern kom i fredags så vi kunde umgås lite innan Usa resan.


Imorgon åker vi upp till Porjus till den tredje ungen och ska vara där i några dagar. Är några dagar ledig nu i samband med påsken. Bytt lite dagar och tagit en semesterdag, det blev sex dagar ledigt. Ska bli skönt!


Har inte pysslat särskilt mycket, inte varit på datorn heller. Visar här en canvas jag gjort i februari till barnens pappa när han fyllde 50 år. Det är inte många bilder jag har på alla tre barnen tillsammans nu när dom är stor, men denna tycker jag om:




Jag har använt distress runt kanterna, stämplat med olika motiv och använt cracklepaint på chipboardswirlsen:




Här syns det tydligare det jag gjort på chipboarden.. Först akrylfärg och sedan cracklepaint:



Fjärilar måste man också ha på sina alster:




Pappan blev glad över tavlan. Det är ju tre glada ungar på den... ;o)


Nu önskar jag er alla en skön påsk och hoppas ni får ha lite ledigt och njuta som jag. Nu ska jag prata lite till med dottern i Usa så hon kan hålla sig vaken en stund till. Det är ju mitt i natten där och planet går vidare först vi 13-tiden deras tid. Påsk kramar till er!!

tisdag 12 april 2011

Hozzan firar....

Nu har Anna haft över 10 000 besökare och det firar hon med en blogcandy. Gå in och kolla vad hon bjuder på, hon gör så mycket fint... Och kolla in alla godsakerna hon lottar ut:



Två långa dagar efter varandra har det blivit. Orken räcker till att lägga sig i soffan en stund, så det gör jag nog nu. Ha det gott!!

söndag 10 april 2011

Blogcandy hos Liselotte S

Igår var jag på pysselträff hos Nettan och det får jag känna av idag. Det känns i mina knän att jag inte hade någon bra sittställning, tyvärr. Men trevligt var det! Träffade flera trevliga pysslare. Lotta var där med sitt företag också. Hon syr så många fina och "bra att ha saker" Jag har köpt mobilfodral av henne, även några väskor att ha pysslet i. Hon har en utlottning i sin butiksblogg Liselotte S och detta kan man vinna:



Denna blogcandy pågår till den 30/4. Nu har jag legat i soffan hela kvällen med värme på knäna. Kanske jag skulle ta och gå ner i källare och göra beställningskortet lite mer färdig. Ha en fortsatt skön kväll. Kramar till er!!

fredag 8 april 2011

Igår artrosskola...

Igår var jag på artrosskola, och det var precis som om det var mig dom berättade om. Till och med maken sa att han kände igen allt jag återberättade till honom. Mina onda fingrar är nog också artros, tydligen är det vanligt att man får i fingrarna om man redan har i sina knän. Ingen vet varför, det är bara så. Trötthet följer också med artros, det vet dom inte heller varför. Skönt att få den förklaringe i alla fall när jag varit så trött de sista veckorna. Och vila hjälper inte, man ska aktivera sig istället. Och med något kul, typ pyssel. Och vissa övningar såklart. ;o)


Sedan frågade dom om någon hade problem med dammsugning och det var ju några som hade det. Det har inte jag än, här är det maken som dammsuger... Jag behöver kanske inte säga att jag var yngst i gruppen, tror de flesta var över 60 år. De berättade att 5 % av alla som har artros är i åldern 35-50 tror jag det var. Jag får väl känna mig utvald. Sen går det i skov såklart, man är bättre vissa perioder och sämre vissa perioder. Just nu tror jag att jag är i en sämre, det känns lite tungt. Nog om detta, det är ingen idé att deppa om det. Tur man har lite att pyssla med emellanåt! Och tur man har vänner att skratta med!!! Det underlättar det mesta.


Jag har stickat ett par sockar till min älskade systeryster till hon fyllde år:



Sedan gjorde jag en karamell att stoppa sockarna i:



Men tyvärr så rymdes bara en socke i denna ask, den andra fick jag ta fram när hon öppnat paketet... ;o)




Jag önskar er en skön helg!! Själv ska jag nog upp till Nettan och pyssla på lördag! Har ni vägarna förbi henne, kom in. Hon har extra öppet då 11-17. Kramar till er!!

torsdag 7 april 2011

Några layouter från Öviksträffen

Tänkte jag skulle visa de sista layouterna från träffen i Övik. Den första är en utmaning där man skulle scraplifta. Det var en layout med tre fotografier på. Så här blev min:



Nästa utmaning hette tvärtom. Gjorde man en layout skulle man använda minst enmorivstämpel och gjorde man kort skulle man göra utan motivstämpel. Jag valde att göra en layout:




Sista skulle man inspireras av en bild, och jag inspirerades av den blå himmeln, tyckte detta papper passade utmärkt:



Ha en skön dag!! Kramen till er!

måndag 4 april 2011

En överraskning på kvällskvisten...

Igårkväll fick jag en överraskning av Frubards pysselkök när jag kollade i bloggen. Tack så mycket!!! Jag är dålig på awarder men denna var lite kul eftersom reglerna för denna är att man ska ge den vidare till bloggare med mindre än 100 följare, så att dessa ska upptäckas.



Jag vill ge denna till följnde duktiga tjejer som ger massor med inspiration, gör gärna ett besök hos dom. Har varit lite dålig på bloggandet på sista tiden, men hos bla dessa brukar jag titta in, även om jag inte alltid skriver något:


Umenorskan


Helén


Ann-Charlotte


Lena


Lena BE


söndag 3 april 2011

Vilken helg!!!

Vilken trevlig helg jag har haft!!Så roligt att Kikki och maken kom fram till slut. Deras bil la av i Kåge utanför Skellefteå så dom fick ta hyrbil därifrån. Men dom kom ändå!! Hennes man glömde glasögonen i bilen så han har fått ha solglasögon med styrka hela helgen. Det har gett en del skratt och det var svårt att inte ge fina kommentarer emellanåt, särskilt på lördagmorgon... ;o)

Sedan kom Anna och pysslade en stund med oss. Vi åkte till henne och fick en supergod äppelkaka med glass! Det var gott!! En hel del pyssel blev det i källaren, även en hel del skratt. Jag gjorde bla detta kort till Svensk Scrapbookings korttävling i april där det ska var annorlunda vikningar:



Senare på kvällen kom Britt-Inger med sin man och hälsade på (tack mannen för hjälpen med datorn)... Skratten fortsatte nere i källaren... ;o)

Eftermiddagen och kvällen har gått i vilans tecken i soffan med värme och smärtis. Det straffar sig att gå i trappor så mycket även om Kikki gick åt mig flera gånger. Maken har lagat mat och tagit hand om mig, puss på dig!!! Höll ju på att glömma det bästa med idag, jag har blivit moster till en liten kille. Är så nyfiken på hur det gick men jag vill inte ringa och störa... Ha en fortsatt skön kväll alla! Kramen

fredag 1 april 2011

Kärlekens tid....

Tänkte jag skulle visa två layouter från träffen i Övik. Jag har framkallat massor av kort och inspirationen fick jag i Övik. Det är faktiskt rätt bra att åka på träff och få tips och ideér. Det får man i massor, det är nog den bästa inspirationskällan tycker jag. Här kommer en layout gjort av scrapkitet man kunde köpa:



Och denna var till en utmaning där det inte skulle vara kvadratiskt eller rektangulärt:



Jag önskar er en skön helg! Det ska jag ha med besök och allt!! Kramizar till er!