fredag 29 januari 2010

Från kaffeburk i plåt till pysselpeng

Jag har gjort ytterligare ett bidrag till Svensk Scrapbookings månadstävling. denna gång har jag altrat en plåtburk som det varit afrikanskt kaffe i. Tänkte ha pengar jag får från mina sålda alster, för att sedan köpa nya pysselsaker. Så här blev den:


Ordet peng är guldiga, glittriga thickers som jag tagit pearlmaker för att få dom rosa istället:



Bordern har jag gjort med hjälp av Martha Stewart:


Som jag knutit ihop med floss:


Så här blev locket. Stickles har jag på alla blommor:



Ja det var min kaffeburk i plåt som ska samla pengar till mera pysselsaker....

onsdag 27 januari 2010

Födelsedagar är så svårt att komma ihåg....

Nu har jag gjort ytterligare en utmaning till Svensk Scrapbookings månadsutmaning. Denna gång har jag gjort ett minialbum. Jag hittade ett gammalt negativ album i källaren som jag fått för måååånga år sedan, på den tiden då man fick ett stort kort och två små kort när man framkallade. Då fick jag sådana negativalbum att ha negativen i.



Jag funderade länge vad jag skulle göra för slags album, kom på att jag är usel att komma ihåg födelsedagar. Bestämde mig för att göra ett album för födelsedagar, med ett blad för varje månad. Så här blev det när jag altrat det:



Och så här blev bladen:



Det var mitt bidrag till minialbumsutmaningen. Ha det gott!!

söndag 24 januari 2010

Mina tankar inför 2010, en sida till BOM...

Jag har gjort en layout till Svensk Scrapbookings månadsutmaning, en BOM utmaning. BOM betyder Boken Om Mig. Till denna utmaning skulle man scrappa om sina tankar inför 2010. Så här blev min:



Försöker hitta på något till de andra utmaningarna där nu i januari. Just nu blev det stopp, men det lossnar väl så småningom... Ha det gott!!

måndag 18 januari 2010

Inspirationen flödar....

Jag har gjort ett bidrag till Scraphusets månadstävling. Denna gång skulle man utgå från en layout, så här blev min:



Jag har knölat och rivit i pappret för att sedan gnugga dit distress ink för att få den gamla slitna looken. Hittade lite tyll som jag gjorde en stor rosett av och i den satte jag en blomma. Inget bling denna gång, ovanligt för att vara jag... Ha det gott!

lördag 16 januari 2010

Rullstolsrally

Jag har gjort en layout efter en månadsskissen hos Nettan. En härlig skiss tycker jag.



Vi hade besök från Örebro och dom hade inte varit längre upp än till oss i Umeå. Då tog vi med dom till Porjus och åkte en tur upp till fjällvärlden. Det uppskattades verkligen. Det översta och nedersta kortet är taget i Jokkmokk och det i mitten på kajen i Umeå.

torsdag 14 januari 2010

En "tyckaomdig" ask

Jag har gjort alster till en utmaning hos Scraptorget, dom hade en bild som man skulle inspireras av. Och det gjorde jag, trots att det var rosa och jag gillar ju inte den färgen:




Jag inspirerades av hjärtan, spets, bling och det rosa. Jag har använt Martha Stewart upptill på kanderna (vilken underbar stans!!)




Även på handtaget har jag använt Martha Stewart. Bandet på handtaget är från Ikea, hittade på julrean bland julsakerna. Hjärtan på banden tyckte jag passade bra, dom är i plast. Stickles blev mitt bling och det finns lite överralt på detta alster... ;-)



Sedan fyllde jag korgen med geléhjärtan i cellofan. Nu återstår bara vem som ska få korgen. Eller kanske jag behåller den... ;o

tisdag 12 januari 2010

En blogcandy....

Jag brukar sällan vara med i blogcandys, men denna gång blev det bara så. Kolla in vad du kan ha tur att få om du är med i utlottningen (klicka på bilden):



Pågår till 31 januari.

Vattenlek

Nu kommer ideérna som ett skyfall... ;o) Känns trevligt när det varit torka sen före jul. Här är en layout som jag gjort efter en skiss hos Stellas :



Det är kul att göra layouter på små barn, dom är så härliga! Mina är stora och också härliga, men dom blir inte så glada när jag gör layouter på dom... ;-)

söndag 10 januari 2010

Massor med ideér men inte kunnat göra dom...

Nu har jag kommit igång med layouter! Men efter en vecka med ryggskott känns det som om jag haft massor med ideér men inte kunnat göra nåt av dom. Denna gjorde jag när jag började känna mig bättre, efter en siss hos Pyssellyckan:



Tog kortet förra sommaren, tyckte stövlarna var så läckra. Nu ska jag och göra klart en annan idé som jag har. Ha det gott!!

fredag 1 januari 2010

2009 års kort

Jag har nu sett i flera bloggar att de lägger in sina 10 bästa under året. Kul idé!! Jag kommer att lägga in kort och layouter idag, sedan kommer jag med altrat en annan dag. Jag börjar med detta kort, blev så lyckat till den person som skulle få det. han jobbar som polis:



Här kommer ett kort med samma vikning med ett kort till en nyfödd. Jag gillar denna vikning och har gjort flera kort med den vikningen. Pappret med tågen på är helt underbart, trots att det är blått (jag gillar inte blått):



Här är ett beställningsko tsom ochkså blev väldigt lyckad till den som skulle ha det. Kände mig riktigt nöjd med detta, särskilt när beställaren blev de tockså:



Här är ett kort jag gjort till min bäste vän som gillar blommor. Vilket pillergöra...



Ytterligare ett beställningskort där beställaren var mer än nöjd. Då känns det bra:



Ett kort till en kompis som fyllde 40, det är hon upp i dagen:



Ett romantiskt kort till ett bröllop, jag gillar dessa gamla bilder man kn hitta på nätet:



Här är ett kort som jag gjorde till en tävling hos Stella. Temat var 1800-tal och jag visste inte alls vad jag skulle göra. Frågade då mina kollegor vad de tänkte på när jag sa 1800-tal. Förkläden svarade en, och så fick det bli:



Här är ett kort jag gjort till min yngsta dotter. Passar henne som handen i handsken:


Ssta kortet gjorde jag till en kompis som skulle skicka det till en cancersjuk flicka i Usa. Min kompis har haft samma typ av cancer (en väldigt ovanlig en) och hon ville inge föräldrarna hopp om att det finns bot.


Det var mina 10 kort för i år. Det blir säkert nya 2010....

2009 års layouter

Har har gjort en del layouter under året och här tänker jag visa de 10 som jag gillar bäst själv. Den första har jag gjort med ett kort från förr och nu. Det gamla kortet syntes inte där det stod, då tänkte jag att jag gör en layout av det:



Jag gillar runda former, här kommer en av de som jag gjort rund . Den var till en utmaning hos Stellas. Dessa färger tycker jag om:



Här är en layout på min bäste vän! Saknar henne....



En härlig bild på min mans barnbarn. Var såklart tvungen att göra en layout av den, även här med en cirkel:



Ytterligare en rund layout med cirklar. En bild på mig när jag var liten:



Dessa papper bara älskar jag! Med denna layout vann jag på en träff i Övik. Temat var Höga Kusten bron, och jag hade ett fotografi med mig på den... Taget med kameran när jag åkte bil, genom bilrutan:



Jag gillar att ta annorlunda kort, och ännu roligare när man kan göra nåt av dom. Denna gjorde jag när jag satt på en mässa och sålde alster. Det är roligt att visa vad man gör också:



Här är barnbarnet igen! Med denna vann jag en skisstävling hos Pyssellyckan:



Här är ytterligare ett annorlunda kort. På pappret som layouten är gjord på finns en fin text som passar in på modellen på bilden.



Och till sist en rund layout igen:



Det är ju inte alla layouter som jag gjort under året men några av dom som jag tycker om.

Längtar till sommaren....

Av bara farten gjorde jag en layout till, denna gång på min mans barnbarn som älskade mina skor och att lukta på blommorna:



Barnet har jag stansat ut med spellbindern, sedan kom jag på att jag kan ju använda resten av kortet under. Sagt och gjort, dit med fotomatta på både bilden på barnet och på resten av kortet. Undet barnet satte jag sedan 3 D kuddar för att få lite dimension på det. Syns kanske inte här, men det blev riktigt bra!